Concursul de Matematică Upper.School – Ediția 2020


Fundaţia Upper Education organizează Concursul Upper.School de pregătire pentru Olimpiada de Matematică – Ediţia 2020 (a doua ediţie), care se adresează copiilor din clasele V-VIII care se pregătesc pentru Olimpiada de Matematică. Concursul este GRATUIT şi se desfăşoară online, în 3 etape, în perioada 29 ianuarie – 22 martie 2020. Subiectele sunt create de profesori colaboratori ai Fundaţiei Upper Education, iar nivelul de dificultate este mediu – avansat.

Etapele concursului se vor desfăşura astfel:

  • Prima etapă – 29 ianuarie 2020
    • Concursul etapei constă în 10 probleme cu răspuns numeric, de nivelul etapei locale a Olimpiadei de Matematică
    • Timpul de lucru este de 2 ore
    • Concursul se poate accesa oricând în intervalul orar 08:00 – 20:00
  • A doua etapă – 26 februarie 2020
    • Concursul etapei constă în 10 probleme cu răspuns numeric, de nivelul etapei sector/judeţ a Olimpiadei de Matematică
    • Timpul de lucru este de 2 ore
    • Concursul se poate accesa oricând în intervalul orar 08:00 – 20:00
  • Etapa finală – 22 martie 2020
    • Participanţii sunt cei calificaţi pe baza punctajului ponderat obţinut la primele două etape.
    • Concursul etapei finale constă în 4 probleme cu redactare, format şi nivel de dificultate similar etapei naţionale a Olimpiadei de Matematică
    • Timpul de lucru este de 4 ore
    • Concursul se desfăşoară în intervalul orar 10:00 – 14:00
    • Soluţiile se încarcă de participanţi în platforma concursului (app.upper.school) şi se evaluează de către profesorii noştri parteneri conform baremului publicat. Se acordă feedback personalizat în evaluarea soluţiilor participanţilor.

La acest concurs se acordă diplome şi premii.

Înscrierea în concurs se face individual, pe site-ul Fundaţiei Upper Education (https://upper.school/parteneri/concursuri/).

Scopul concursului este de a atrage elevii doritori într-un sistem competiţional deschis, transparent, de stimulare a raţionamentului şi a abilităţilor de rezolvare de probleme şi familiarizarea elevilor cu testările online practicate în susţinerea examenelor internaţionale.  

Alte precizări

Regulamentul de desfăşurare poate fi consultat la adresa https://app.upper.school/upper.school-concurs-2020-regulament.pdf

Mai jos puteţi găsi subiectele de la ediţia anterioară a concursului.

Subiecte
Concursul de Matematică Upper.School – Ediţia 2019

Etapa 1

Etapa 2

Etapa 3

Clasa a V-a

Clasa a V-a

Clasa a V-a

Clasa a VI-a

Clasa a VI-a

Clasa a VI-a

Clasa a VII-a

Clasa a VII-a

Clasa a VII-a

Clasa a VIII-a

Clasa a VIII-a

Clasa a VIII-a

Întrebări referitoare la concurs puteţi trimite pe adresa de email contact@upper.school

Despre Fundaţia Upper Education

Fundaţia Upper Education îşi propune să susţină performanţa în matematică şi informatică pentru copiii doritori şi talentaţi. Prin platforma upper.school şi cu implicarea şi contribuţia unor profesori de top, cu portofoliu în pregătirea olimpicilor, Fundaţia Upper Education organizează programe de pregătire şi concursuri online prin care susţine crearea unei comunităţi de elită. Performanţa, depăşirea limitelor şi pasiunea pentru matematică şi informatică vor fi încurajate şi cultivate prin programe de pregătire la nivel înalt.

În anul 2019, Fundaţia Upper Education a organizat prima ediţie a Concursului Upper.School de pregătire pentru Olimpiada de Matematică şi a acordat premii la Olimpiada Naţională de Matematică din 2019. În noiembrie 2019 fundaţia a lansat Programul upper.school de pregătire pentru JBMO – un program susţinut de o echipă de profesori şi mentori de excepţie, în care participă 118 juniori din întreaga ţară care s-au clasat în primii 50 la etapele naţionale ale Olimpiadei de Matematică din 2019 sau 2018. Programul se desfăşoară în perioada 9 noiembrie 2019 – 20 mai 2020, exclusiv online, pe o platformă educaţională care integrează comunicare virtuală, colaborare, competiţie şi un mod inovativ de predare în cele 46 de sesiuni online interactive. Mai multe detalii despre acest program se regăsesc pe pagina https://upper.school/course/pregatire-jbmo-2020/.

 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame