Ministrul Adomnitei are probleme la limba romana


Nici Adomnitei nu cunoaste limba romana

Dupa ce secretarul de stat in Ministerul Educatiei Svetlana Preoteasa, presedintele comisiei nationale de Bacalaureat, a facut numeroase greseli de gramatica in conferinta de presa de joi in care lauda buna organizare a Bac-ului, Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, demonstreaza ca nici el nu este prieten bun cu limba romana.

Invitat la o emisiune de la Realitatea Tv, impreuna cu oamenii de afaceri Monica Tatoiu si Silviu Prigoana, Adomnitei a fost deseori corectat pentru "micile scapari" gramaticale.

In primele minute de emisiune, cand subiectul era tocmai conferinta Svetlanei Preoteasa, Adomnitei a dat cu stangu-n dreptul si a spus "marei parti a cadrelor didactice corecte, oneste, care-si onoreaza statutul", insa reactia Monicai Tatoiu a fost prompta si l-a corectat pe ministru spunandu-i "marii parti, domnule ministru, marii parti".

Trecand peste acest moment delicat cu un zambet stingher in coltul gurii, Adomnitei a incercat sa isi expuna punctul sau de vedere optimist in legatura cu situatia destul de grava din invatamant,insa orice remarca a ministrului era combatuta punctual de ceilalti doi invitati.

Adomnitei a gafat din nou, incercand sa prezinte raportul de la Bacalaureat, spunad "copie" si "copi" in loc de "copieze" si "copiezi". Insa ministrul s-a aparat spunand ca "are impresia" ca ambele forme ale acestui verb sunt corecte.

Si dupa ce a trecut cu chiu cu vai si de acest momnent, nu trec zece minute si ministrul face gresala "marca personala" a premierului Calin Popescu Tariceanu dupa cum a amintit si Monica Tatoiu, "care" in loc de "pe care".

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame