METODOLOGIA de organizare a programului „Săptămâna verde”


Anexă la Ordinul M.E. nr. 3.629/02.02.2023

CAPITOLUL I Dispozitii generale

Art. 1 Programul „Săptămâna verde” este un program national, în acord cu prevederile raportului „Educatia privind schimbările climatice si mediul în scoli sustenabile”, elaborat de către grupul de lucru de la nivelul Administratiei Prezidentiale, ale Strategiei nationale privind educatia pentru mediu si schimbări climatice 2023-2030, aprobată prin HG nr.59/2023 si ale Strategiei nationale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, aprobată prin HG nr. 877/2018.

Art. 2 Unitătile si institutiile de învătământ implicate în organizarea si implementarea Programului „Săptămâna verde” beneficiază si de sprijinul Ministerului Educatiei si Ministerului Mediului, Apelor si Pădurilor.

Art. 3 (1)Programul „Săptămâna verde” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar si se desfăsoară în baza unei planificări, la decizia fiecărei unităţi de învăţământ, conform prevederilor ordinului ministrului educaţiei privind structura anului şcolar, valabil în anul şcolar respectiv. (2)Programul „Săptămâna verde” nu se derulează simulta...

 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame