Titularizare în Învatamânt - prima zi de examen


Emotii Peste 48.000 de profesori vor sa fie titularizati

Profesorii – în banci, la examen 16 IULIE 2008

Peste 8.600 de absolventi vor sa prinda un loc la catedra

Doar profesorii care obtin cel putin nota 7 la examen vor fi repartizati computerizat

Photobucket

Profesorii din 33 de judete si din Bucuresti vor participa, astazi, la concursul national de titularizare. 48.946 sunt asteptati sa dea examen pentru a prinde unul din cele 11.824 de posturi titularizabile. Restul au la dispozitie peste 52.000 de posturi netitularizabile. Examenul se va desfasura în 149 de centre de examen, iar candidatii vor sustine examen la una din cele 143 de discipline. Viitorii dascali trebuie sa se prezinte la centrele de examen cel târziu la ora 9, înainte de deschiderea plicului cu subiecte.

Daca întârzie chiar si un minut, acestia vor fi considerati neprezentati. Examenul începe la ora 10 si dureaza 4 ore. Cei care vor încerca sa fraudeze examenul sau vor avea asupra lor carti, caiete, telefoane mobile si mijloace de comunicare cu exteriorul, în sala de examen, vor fi eliminati. Singurele materiale ajutatoare permise în examen sunt dictionarele pentru specializarea latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru specializarea contabilitate.

Rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iulie

Lucrarile profesorilor vor fi corectate în 26 de centre universitare si 5 unitati de învatamânt, iar rezultatele vor fi afisate la inspectoratele scolare si la sediul scolii unde s-a sustinut examenul, la cel mult 3 zile dupa acesta. În cel mult doua zile, candidatii vor putea depune contestatii, urmând ca pe 23 iulie sa fie afisate rezultatele finale. În cazul lucrarilor a caror nota este cuprinsa între 4,50-4,99 si 6,50-6,99 sau a celor notate cu 9,50, nota finala va fi cea data de comisia de contestatii.

Profesorii care vor obtine cel putin nota 7 la examen vor fi repartizati computerizat în baza optiunilor exprimate, pe 30 iulie. Profesorii care nu vor veni la examen sau care nu vor obtine minim nota 5 vor putea participa la concursul pentru suplinire din 22 august.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame