Ministerul se încurca în Metodologia concursului de titularizare


MECT da 2 termene diferite de afisare a rezultatelor - 19 iulie, respectiv 21 iulie

Ieri dupa-masa, sprijiniti de gardul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, 3 persoane asteptau afisarea rezultatelor concursului national de titularizare. C.P. preda geografia de 3 ani la o scoala din sectorul 6 al Capitalei si, din toamna, risca sa ramâna fara loc de munca. Nu i se mai ofera continuitate pe post, asa ca tânarul a trebuit sa se înscrie la concursul de titularizare, pentru a obtine o catedra. Nu-l deranjeaza ca va fi platit doar cu 1.000 de lei pe luna. “E o munca frumoasa, curata, ordonata si îti aduce multe satisfactii, cum ar fi rezultatele copiilor la bac”. Cu siguranta, domnul profesor se referea la elevii care nu apeleaza la fituici si nici nu dau bani ca sa promoveze examenul.

Note de 5 si 6 la disciplina Mecanica

Dupa ora 14, au început sa apara primele liste la avizier. Rezultatele la disciplina mecanica, unde, din 38 de candidati, doar 4 au reusit sa obtina medii peste 8. Multi picati cu 5 si 6, unul chiar cu 2 si ceva. Inspectorul general adjunct, Sergiu Moga, era foarte multumit ca a putut afisa primele rezultate cu o zi înainte de deadline. “Ne-am asumat permanenta. Cum au venit primele rezultate, cum le-am afisat si deja am început sa primim contestatii. Cam 90% din lucrari ne-au venit astazi (n.r. ieri).

e=mc2

Avem lucrari trimise la corectat în 6 centre din Bucuresti, Iasi, Galati, Pitesti, Sibiu si Târgu-Mures”, ne-a precizat inspectorul general adjunct. Conform articolului 63 din Metodologia de concurs elaborata de MECT, “rezultatele se afiseaza la sediul inspectoratelor scolare si la sediul unitatii institutiei de învatamânt unde s-a desfasurat concursul, cel mai tâziu dupa trei zile de la sustinerea acestuia”. Cum examenul de titularizare s-a tinut miercuri, rezulta ca listele cu notele candidatilor ar fi trebuit afisate înca de sâmbata dupa-masa. Ministerul se contrazice singur, pentru ca în anexa nr. 11 la Metodologie, termenul de afisare al rezultatelor este altul - 21 iulie.

Si în judetul Constanta, lucrurile se desfasurau cu calm, ieri, la ora 16. “Am primit rezultatele de la majoritatea universitatilor din tara, unde au fost trimise lucrari la corectat. Mâine vom afisa toate listele si vom primi cererile de contestatii”, ne-a declarat inspectorul scolar adjunct, Mircea Vrama.

Mâine, cel târziu, MECT va centraliza datele, pentru a obtine o radiografie a concursului la nivel national. La titularizarea de anul acesta s-au prezentat peste 35.000 de persoane, reprezentând aproximativ 72% din totalul candidatilor înscrisi.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame