Proiectul legilor educatiei va ajunge în Parlament la sfârsitul lui iunie


Proiectul legilor educatiei va ajunge în parlament la sfârsitul lunii iunie, dupa ce, în intervalul 5 mai-5 iunie, vor avea loc ultimele discutii pentru stabilirea formei finale a acestuia, între minister si partenerii de dialog social, a declarat, luni, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.
"Pachetul de legi, lansat de Ministerul Educatiei spre dezbatere publica la 17 decembrie 2007, a primit mii de propuneri si amendamente. La nivelul ministerului, s-a constituit un grup de 11 persoane care s-a ocupat de colectarea si analiza propunerilor si care si-a încheiat activitatea. Sa speram ca, dupa ce vom trimite proiectul în forma sa definitiva, Parlamentul va coopera pentru ca legile sa fie adoptate", a precizat ministrul Educatiei.

Proiectul legilor Educatiei, propus de ministrul Adomnitei, prevede, în principal, reforma sistemului national de învatamânt prin descentralizarea si depolitizarea acestuia, precum si salarizarea diferentiata a cadrelor didactice, în functie de performante.

La jumatatea lunii martie, ministrul a promis sindicatelor din învatamânt ca proiectul de legi, mai putin legea salarizarii, va ajunge în Parlament cel mai târziu pe 15 aprilie.

Pachetul de legi întocmit de Ministerul Educatiei a fost contestat, pe 14 februarie, de Comisia Prezidentiala pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii din România pe motiv ca ar fi incoerent si lipsit de strategie.

Proiectul legislativ al ministerului s-a aflat în dezbatere publica între 17 decembrie 2007 si 17 februarie 2008.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame