ADOMNITEI VREA SA DEA LAPTOPURI ELEVILOR SI PROFESORILOR DIN TOATE LICEELE


  Elevii claselor a XI-a si a XII-a, dar si toti profesorii de liceu ar putea primi „laptopuri adevarate”, de la Ministerul Educatiei. Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, a spus, ieri, ca discuta cu marii operatori de telefonie mobila, astfel incat parteneriatul sa fie incheiat in favoarea elevilor si a profesorilor. „Nu este program electoral sau de castig al simpatiei cuiva. Din vizitele mele in liceele de matematica-informatica, am aflat ca sub un sfert dintre elevi au calculatoare acasa si doar 2-3 elevi dintr-o clasa au laptopuri”, a spus ministrul Educatiei.

„Laptopuri pentru elevi si profesori” este un proiect foarte scump, dupa cum a recunoscut si Cristian Adomnitei. Valoarea acestuia, in primul an de aplicare, va fi de 125 de milioane pentru un singur an de studiu, adica o investitie initiala de 250 de milioane de euro.

In anii urmatori, investitia va fi de 125 de milioane de lei, pentru ca elevii clasei a XI-a vor primi laptopuri pe care le vor folosi si in ultimul an de liceu.

Acest proiect insa va putea fi realizat doar dupa informatizarea tuturor scolilor, prin programul SEI V. Ministrul Educatiei a anuntat ca la sfarsitul acestei luni se va incheia licitatia pentru informatizarea scolilor. Astfel, daca prin precedentele programe SEI, in perioada 2004-2007, au fost dotate 4.900 de laboratoare, prin acest ultim program ar urma sa fie dotate alte 8.100 de laboratoare. Valoarea investitiei se va ridica la 120 de milioane de euro.

Stick-urile sunt o decizie proasta

Cristian Adomnitei a criticat proiectul parlamentarilor, care vor sa acorde gratuit stick-uri elevilor, si a spus ca acestia ar fi trebuit sa consulte Ministerul Educatiei inainte de a lua o astfel de decizie. „Daca Parlamentul doreste a fi marinimos, atunci ar fi putut sa intrebe: dl. ministru, care sunt prioritatile Ministerului Educatiei? Cum putem sa va spijinim, si nu cum putem sa facem noi concurs cu dvs. ca sa venim cu cele mai proaste decizii, numai pentru ca putem sa le luam”, a declarat ministrul Educatiei. „Eu am tot respectul pentru Parlament. Daca ne arata de unde punem si banii, MECT va respecta legea”, a adaugat Adomnitei.

„Daca Parlamentul doreste a fi marinimos, atunci ar fi putut sa intrebe: dl. ministru, care sunt prioritatile Ministerului Educatiei? Cum putem sa va spijinim, si nu cum putem sa facem noi concurs cu dvs. ca sa venim cu cele mai proaste decizii, numai pentru ca putem sa le luam.” - Cristian Adomnitei (ministrul Educatiei)

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame