Anton Anton in functia de ministru al Educatiei


Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare a lui Cristian Adomnitei din functia de ministru al Educatiei si pe cel de numire în acest post a lui Anton Anton.

Cristian Adomnitei a fost demis din functia de ministru al Educatiei pentru ca nu si-a îndeplinit obligatia de a monitoriza dezbaterile din comisiile parlamentare, pentru a evita "derapaje" precum adoptarea Legii prin care au fost majorate salariile profesorilor cu 50%, a declarat astazi Calin Popescu Tariceanu.Photobucket "O astfel de Lege, odata adoptata, creeaza asteptariEste vina sa într-o masura apreciabila, nu exclusiva, iar pentru astfel de greseli este nevoie de anumite responsabilitati stabilite foarte clar", a declarat premierul.

Oficialul a respins ipoteza lansata de ziaristi, potrivit careia Adomnitei a fost demis pentru ca a folosit un elicopter al Ministerului de Interne pentru a ajunge la propria nunta. "O serie de lucruri acumulate în ultima vreme m-au facut sa iau aceasta decizie", a declarat Tariceanu.

Într-o interventie telefonica la Realitatea TV, Anton Anton a confirmat ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-a propus sa preia conducerea Ministerului Educatiei. "Am acceptat aceasta propunere pentru ca nu ma consider un om politic din prima linie. Sunt membru PNL, dar nu ma consider un om politic", a declarat Anton Anton.

Întrebat care vor fi primele masuri pe care le va lua dupa ce va fi numit oficial în functia de Ministru al Educatiei, liberalul Anton Anton a declarat ca se va orienta spre modul în care s-au facut investitiile. "Cel mai urgent mi se pare sa urmaresc cum s-au cheltuit banii din investiile din educatie, pentru ca asta e componenta cea mai importanta de lamurit în momentul de fata. Cât despre salariile profesorilor, nu vreau sa fac nici un comentariu momentan", a spus Anton Anton.

Anton Anton s-a nascut la Timisoara si are 58 de ani. Este inginer, vorbeste patru limbi straine si are patru brevete de inventie. Membru al Partidului National Liberal din 1996, Anton Anton a fost numit în 2005 secretar de stat pentru activitatea de cercetare în Ministerul Educatiei si Cercetarii si ulterior presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Anton este profesor la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si specialist în inginerie urbana si hidraulica. Potrivit declaratiei de avere, Anton Anton are un teren si o casa în Voluntari, un apartament în Bucuresti si doua masini. Are un cont în banca de sase mii de euro si a câstigat anul trecut din salariu 137.000 de lei. La sfârsitul saptamânii trecute, Tariceanu a spus ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a facut o greseala când a votat pentru majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, si ca ar fi trebuit sa fie consecvent cu discursul sustinut înainte de vot de la tribuna Parlamentului, când a explicat ca majorarea nu este sustenabila.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame