TARICEANU I-A SCRIS LUI BASESCU IN LEGATURA CU SALARIILE PROFESORILOR


Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a transmis presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care i-a prezentat date privind impactul economic al majorarilor salariale din educatie si al pensiilor. Conform premierului, daca salariile profesorilor vor fi marite cu 50% si daca pensiile vor fi majorate, fiecare cetatean va plati anual 2.000 de euro pentru a sustine aceasta crestere, relateaza Antena 3.

Epistola premierului prezinta informatii solicitate de Traian Basescu privind majorarile salariale si a pensiilor, inainte de a lua o decizie in acest sens. Analizele cerute de presedinte in privinta impactului economic al masurilor adoptate de Parlament, elaborate de ministerele Finantelor si Muncii au fost trimise miercuri la Cotroceni, din date reiesind ca majorarile promovate de Legislativ nu se sustin din punct de vedere economic.Photobucket

"In aceste zile am purtat o corespondenta cu presedintele, in care eu i-am adus la cunostinta o serie de date cu impactul economic al unor decizii ale Parlamentului care ar putea intra in vigoare. Ma refer la salariile profesorilor, la pensiile cu grupa I si II de munca si la ajutoarele pentru mame. Presedintele mi-a cerut o serie de date suplimentare pentru a-si fundamenta decizia, care urmeaza sa fie trimise pana miercuri", a declarat Tariceanu, in cadrul emisiunii "Stirea zilei", de la Antena 3.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame