Profesorii vor face greva daca legea salariilor, promulgata de Basescu, va fi blocata de Guvern


Sindicalistii din Educatie considera ca promulgarea de catre presedintele României a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor este conforma cu politica europeana, însa ameninta în continuare cu greva generala daca Guvernul va bloca punerea în aplicare a acestei legi.

"Majorarea salariilor profesorilor este normala în contextul modernizarii învatamântului, ceea ce înseamna implicit investitii în resursa umana, si în contextul politicilor educationale europene", a comentat presedintele executiv al Federatiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor.ziar

Sindicalistii avertizeaza, însa, ca daca Guvernul va incerca sa blocheze punerea în aplicare a legii, vor trece la proteste si vor declansa greva generala. "Legea este constitutionala si sustenabila economic. Daca se va încerca blocarea ei, nu numai ca vom face greva, dar vom merge la sectiile de votare si vom face campanie împotriva membrilor guvernului", mai spune Nistor.

Mai mult, liderul "Spiru Haret" afirma ca sindicalistii cer în continuare demisia guvernului, pentru declaratiile facute înainte de promulgarea legii si pentru denigrarea cadrelor didactice.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame