PARINTII CATRE TARICEANU: COPIII NOSTRI, CARNE DE TUN PENTRU POLITICIENI


"In aceasta lupta politica dorim sa va reamintim ca la mijloc stau copiii nostri, ei sunt carnea de tun aruncata in calea intereselor dumneavoastra, a politicienilor". Acesta este raspunsul pe care Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP) i l-a adresat premierului Calin Popescu-Tariceanu, la solicitarea acestuia de a spune daca sunt de acord cu renuntarea la investitiile in invatamant in favoarea majorarilor salariale pentru profesori.

Astfel, federatia solicita Ministerului Educatiei ca, inainte ca parintilor sa le fie pusa aceasta intrebare, sa asigure o transparenta totala in ceea ce priveste bugetul alocat invatamantului, modul in care acesta a fost cheltuit, cat a fost consumat din acesta si cati bani sunt in continuare alocati si neutilizati, informeaza Ampress.

"Cand au fost consultati parintii despre modul de gestionare a bugetului MECT, astfel incat sa fie implicati acum?", se arata in comunicatul citat. "Daca exista bani pentru investitii de ce o serie dintre acestea, desi demarate, stagneaza de luni de zile, in diferite faze, punand in pericol chiar viata copiilor nostri, pentru ca MECT a blocat sumele alocate?", se mai intreaba parintii.Photobucket

Descentralizarea promisa ar fi permis salarizarea in functie de performante Acestia mai ridica in raspunsul adresat premierului si problema descentralizarii invatamantului, care ar fi condus la salarizarea cadrelor didactice in functie de performantele reale.

"De ce, dupa atatea promisiuni, nu s-a implementat proiectul descentralizarii care putea evita aceasta situatie de criza si conform caruia salariile cadrelor didactice tineau cont de performante si erau la latitudinea managementului scolii? Pentru ca banii urmau elevul si erau gestionati de scoala si nu la nivel centralizat?", mai spun parintii.

"Daca Educatia este prioritara si toate partidele parlamentare au semnat un Pact National, inclusiv PNL, cum se crede ca se poate face educatie de calitate, cum se poate face reforma cu oameni cu un nivel de trai scazut, umiliti de clasa politica din Romania, ca de altfel si noi, intreg electoratul, de oameni din ce in ce mai putin interesati sa vina la catedra, in fata copiilor nostri?

Putem sa le pretindem ceva? De cate ori a mai apelat MECT si Guvernul Romaniei la punctul de vedere al comitetelor si asociatiilor de parinti, chiar daca a semnat un acord de parteneriat "Edupart" cu FNAP-IP pe care nu a ezitat sa-l incalce ori de cate ori a avut ocazia? S-a asigurat de catre MECT si, implicit de Guvernul Romaniei, un cadru institutional in care sa aiba consultatii si sa ofere un statut de partener implicat in procesul educational, parintilor din Romania?", se mai arata in comunicatul citat.

Reprezentantii Federatiei mai afirma ca au cerut un raport de activitate al Ministerului Educatiei acum, la sfarsit de mandat, dar ca nu au primit niciun raspuns. Cu toate acestea reprezentantii parintilor precizeaza ca doresc sa-si mentina pozitia de neutralitate in orice lupta politica, in conformitate cu Statutul federatiei.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame