Modele de subiecte pentru probele orale au fost postate pe internet


Ministerul Educatiei a publicat, ieri, pe internet, modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat 2008. La adresa subiecte2008.edu.ro, elevii care vor sustine examenul de bacalureat în aceasta vara pot gasi modelele de subiecte. Ministerul Educatiei a realizat între 50 si 100 de itemi pentru proba de limba si literatura româna, limba si literatura materna (croata, germana, sârba, slovaca, turca si ucraineana) si pentru limbile moderne (engleza, franceza, germana, greaca, italiana, rusa si spaniola).

Pe lânga modele de subiecte, elevii pot gasi afisate si câteva precizari metodologice privind modul de abordare a textului si baremele de evaluare. Candidatii care s-au înscris la examen trebuie sa stie ca probele orale sunt eliminatorii si nu pot fi contestate si ca vor promova doar daca vor obtine minimum nota 5. Ei vor fi examinati în prezenta a cel putin trei candidati, de catre doi profesori. Acestia le pot adresa întrebari suplimentare, fata de cerinta textului si vor puncta raspunsurile cu note cuprinse între 1 si 10.

Notele elevilor se vor rotunji la cel mai apropiat întreg, adica: daca elevul va obtine nota 9,20, nota sa finala va fi 9, iar daca va obtine nota 9,60, nota sa finala va fi 10. Probele orale ale examenului sunt programate pentru 23-26 iunie, astfel: pe 23-24 iunie elevii vor sustine proba orala la limba si literatura româna, pe 24-25 proba orala la limba si literatura materna, iar pe 25-26 proba la limbile moderne. (E.L.)

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame