Joi 11 decembrie, Teza Unica la Matematica.


În data de 11 decembrie 2008, elevii claselor a VII-a si a VIII-a vor sustine teza la Matematica.

Prima sesiune comuna pentru clasele a VII-a si a VIII-a s-a desfasurat în data de 25 noiembrie la Limba si literatura materna si a continuat miercuri 3 decembrie la Limba si literatura româna.

Proba la Istorie sau Geografie, sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a, va avea loc în 16 decembrie.

În clasele a VII-a si a VIII-a sunt înregistrati peste 431.000 de elevi, din care aproximativ 218.000 în clasa a VII-a si 213.000 în clasa a VIII-a.

Fata de anul trecut, actuala metodologie de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a are o serie de noutati.
Astfel, elevii vor fi asezati câte unul în banca, în ordine alfabetica, pe clase, si nu pe unitate scolara, conform unei listei nominale afisate în prealabil.

Evaluarea în sesiunile de teze unice din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori. Unul este profesorul de specialitate care a predat la clasa, iar acesta va corecta lucrarile în scoala.Photobucket
Al doilea este un profesor evaluator din centrul de evaluare, care nu preda în unitatea de învatamânt de la care provine teza.
Durata activitatii de evaluare este de maximum trei zile pentru fiecare scoala, inclusiv ziua în care s-a sustinut proba, iar în centrele de evaluare, de maximum patru zile.

Perioada speciala a tezelor din semestrul I începe în 10 februarie 2009 cu proba la Limba si literatura materna.
În 12 februarie va fi proba la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 17 februarie - la Limba si literatura româna si în 19 februarie - la Matematica.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame