Saptamâna aceasta încep tezele cu subiect unic


 Gata cu vacanta. De mâine, toata lumea se întoarce la munca, iar elevii la scoala. În perioada urmatoare, pe ei îi asteapta examenele nationale. Saptamâna aceasta încep tezele cu subiect unic, iar luna viitoare, bacalaureatul.

Marti încep tezele cu subiect unic, cu proba la limba si literatura materna. Pe data de 9 mai, elevii de clasa a VIII-a vor sustine teza cu subiect unic la istorie sau geografie, pentru ca în 13, respectiv 16 mai, sa aiba loc teza la limba româna si cea la matematica, atât pentru elevii de clasa a VII-a, cât si pentru cei de clasa a VIII-a.

La sfârsitul acestei luni elevii vor avea posibilitatea sa depuna contestatii, în cazul în care nu sunt multumiti de rezultatele pe care le-au obtinut. Media de la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII reprezinta media de admitere, pe baza careia elevii se pot înscrie în licee sau scoli de arte si meserii.

Se apropie si bacalaureatul. Saptamâna aceasta au loc înscrierile, iar la mijlocul lunii viitoare se vor încheia cursurile pentru elevii claselor a XII-a. Bacalaureatul se va sustine în perioada 23 iunie-3 iulie. Reprezentantii Ministerului Educatiei au publicat pe site subiectele la probele scrise, dar si modele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat din acest an. Vacanta de vara va începe pe 14 iunie.

Examenele nationale pentru elevi se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

TEZELE CU SUBIECT UNIC

6 mai - limba materna
9 mai - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
13 mai - limba româna
16 mai - matematica
29 mai - depunerea contestatiilor

BACALAUREATUL

1 - 9 mai - înscrierea candidatilor
23 - 24 iunie - limba româna (oral)
24 - 25 iunie - limba materna (oral)
25 - 26 iunie - limba moderna (oral)
27 iunie - limba româna-scris
30 iunie - limba materna-scris
1 iulie - proba obligatorie a profilului-scris
2 iulie - proba la alegere-scris
3 iulie - proba la alegere-scris
5 iulie - afisarea rezultatelor

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame