Profesorii raman cu salariul de merit


Negocierile de astazi 06.03.2009, dintre Ministerul Muncii si reprezentantii sindicatelor au fost fructuoase. Profesorii vor fi platiti pentru orele suplimentare, iar ce cu merite deosebite vor fi remunerati suplimentar.

Acordul de azi dintre sindicate si Ministerul Muncii este, deocamdata, numai unul de principiu, însa, potrivit RTV, cele doua parti se vor mai întâlni si luna viitoare pentru a discuta cu privire la sporurile care urmeaza sa fie taiate.

"Ministerul Muncii a reusit sa uneasca toata miscarea sindicala, vom avea parte la cea mai mare greva a bugetarilor din decursul timpului si va spun ca nu a avut niciun argument viabil pentru a promova acea ordonanta", a declarat pentru RTV Sebastian Oprescu, presedinte SNFP.

PhotobucketSindicalistii din învatamânt nu sunt nici pe departe multumiti de promisiunile obtinute în urma primei runde de negocieri, iar reprezentantii ministerului au refuzat sa ofere amanunte cu privire la discutiile purtate.

"Insist asupra faptului ca suntem în proces de negociere, nu e util si nu vom putea finaliza activitatea grupului de lucru daca ne pripim în declaratii", a precizat Valentin Mocanu, secretar de stat Ministerul Muncii.

Tot astazi, nemultumiti de anuntul conform caruia vor pierde o parte din sporuri, sindicalistii au amenintat cu greva. Potrivit liderului Sed Lex, Vasile Marica, sindicatele sunt pregatite ca, în maximum 24 de ore, sa scoata în strada cel putin 3.000 de oameni.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame