Aurel Cornea: Un profesor ar trebui sa castige cel putin cat un ofiter superior


Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt, Aurel Cornea a declarat la Realitatea FM ca profesorii ar urma sa fie extrem de dezavantajati de noua lege. Cornea este de parere ca un profesor de liceu ar trebui sa câstige cel putin cât un ofiter superior si nu cât un plutonier adjutant.

"Nemultumirea noastra este ca fara acordul nostru s-a facut o nota de catre Ministerul Muncii în care s-a facut aceasta echivalenta pe orizontala între functii... Este vorba despre un profesor de liceu de gradul didactic I cu peste zece ani de vechime – acest profesor are masterat, examen de titularizare, de definitivat, de gradul II si de gradul I...în perspectiva acestei echivalari, un profesor debutant va avea sub salariul unui soldat", a declarat Aurel Cornea.Photobucket

Legea de salarizare unitara a lansat o serie de dispute în cadrul sindicatelor.

Astfel, un medic primar de clinica va câstiga cât un conferentiar universitar, un capitan de armata, un consilier superior în minister si un artist liric de opera. În prezent, între salariile acestora exista diferente si de 1.500 de lei.

O alta varianta aseaza la acelasi nivel profesorul cu gradul I, cu o vechime de cel mult 10 ani si sublocotenentul, muzeograful si famacistul.

Cele doua variante sunt criticate de sindicalistii din educatie. Ei cer ca un conferentiar universitar sa fie echivalentul unui colonel din armata, iar profesorul de gradul I sa fie egal cu un capitan.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame