COLEGIILE SAVA SI LAZAR, CELE MAI BUNE LA MATEMATICA


  Elevii care termina clasa a VIII-a sunt sfatuiti sa-si aleaga liceul in functie de mediile din gimnaziu si de aptitudini.

Puteti ajunge in clasa olimpicilor de la „Tudor Vianu“ sau sa faceti ore de matematica cu profesorii care concep probleme pentru „Gazeta Matematica“ ori sa evoluati pe scena, alaturi de colegii de trupa de la Liceul „George Cosbuc“. Elevii de clasa a VIII-a, care nu s-au decis inca la ce liceu sa se inscrie pentru repartizarea computerizata, pot alege unde doresc sa-si petreaca urmatorii patru ani de scoala, dupa ce frunzaresc brosura „Admiterea in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2008-2009“, publicata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Ei trebuie sa tina cont de media tezelor unice - care va conta in proportie de 50% - si de media anilor de gimnaziu (50%), inainte de a face optiunea.

Documentul, care va fi distribuit gratuit tuturor absolventilor clasei a VIII-a si va fi publicat si in format electronic pe site-ul www.ismb.edu.ro, cuprinde date si informatii utile atat pentru elevi, cat si pentru parinti, referitoare la metodologia, desfasurarea si calendarul admiterii.

De asemenea, sunt prezentate toate liceele si grupurile scolare din Bucuresti, profilurile si specializarile existente in unitatile scolare, mediile ultimilor candidati declarati admisi in anul scolar 2007-2008. Tinerii interesati de limbi straine pot afla ce unitati scolare organizeaza clase cu predarea unei limbi moderne in regim bilingv sau care sunt liceele cu invatamant vocational.

Probe de aptitudini, pentru vocationale
Potrivit ISMB, aproape 13.800 de absolventi de gimnaziu vor participa, in acest an, la repartizarea computerizata, dupa terminarea clasei a VIII-a. Cei care vor sa se inscrie la licee vocationale trebuie sa sustina, in perioada 12-15 iunie, probele de aptitudini.

Conducerile scolilor vor organiza sedinte de instruire cu parintii si elevii, pentru prezentarea si clarificarea tuturor aspectelor legate de admiterea pentru anul scolar 2008-2009.

Repartizarea computerizata va avea loc pe 27 iunie, dupa ce, intre 12 si 20 iunie, elevii si parintii vor completa fisele de optiuni.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame