Teza la limba romana reprogramata pe 7 mai


Ecaterina Andronescu: Teza la limba româna se va sustine joi, iar greva se suspenda

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat în aceasta seara, la finalul negocierilor cu sindicatele, ca greva se suspenda. Mai mult, aceasta a anuntat ca teza la limba româna de mâine a fost reprogramata pentru data de 7 mai.

"Faptul ca nu mai facem greva marti nu înseamna ca s-a renuntat definitiv la proteste. Din hârtiile pe care le avem din teritoriu rezulta ca s-a dispus sa se taie din salariile personalului din învatamânt, în urma rectificarii bugetare. Vom clarifica miercuri acest aspect si vom lua o decizie", a declarat Anton Hadar, vicepresedintele Federatiei Alma Mater.

La finalul întâlnirii de luni, ministrul Ecaterina Andronescu si reprezentantii sindicatelor s-au înteles în privinta suspendarii grevei din prima zi a tezelor unice, discutiile urmând sa fie reluate marti, când va fi semnat un protocol în care se va mentiona ca bugetul Educatiei nu va afecta nivelul salariilor din sistem. Sindicatele si reprezentantii Guvernului se vor întâlni, probabil, si miercuri, pentru ca sindicatele vor asigurari ca le vor fi rezolvate toate revendicarile.Photobucket

Sindicalistii au spus ca suspendarea grevei anuntate pentru marti nu înseamna renuntarea la proteste. "Pe 6 mai, miercuri, la sedinta birourilor executive, colegii nostri din teritoriu ne vor transmite decizia lor privind actiunile de protest. Faptul ca dascalii au decis sa opteze pentru aceasta forma de protest înseamna ca au probleme foarte mari, si nu ca se folosesc de copii, prin boicotarea examenelor, pentru a-si atinge scopurile", a precizat presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor.

La întâlnirea de luni cu sindicatele, care a durat aproape sase ore, au participat reprezentantii celor patru federatii ale sindicatelor din învatamânt - Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater.

Sindicalistii amenintasera cu greva generala pentru toate zilele tezelor unice, respectiv 5, 13 si 21 mai. Din cauza incertitudinilor privind ziua de marti, inclusiv aceea legata de faptul ca multi elevi fusesera înstiintati de scoli sa nu vina la ore, ministerul a decis sa reprogrameze teza unica din aceasta zi pentru joi, 7 mai.

Profesorii sunt nemultumiti, deoarece salariile nu vor creste, iar unii dintre ei si-ar putea pierde locul de munca. Asta dupa ce Guvernul a decis sa taie peste 800 de milioane de lei din fondul de salarii al Ministerului Educatiei.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame