13 Mai - Teza Nationala la Matematica - Sem II


La putin timp dupa incheierea Tezei cu Subiect Unic la Matematica pe semestrul II, Mate.Info.Ro va va pune la dispozitie SUBIECTELE si BAREMUL DE CORECTARE, iar pentru profesorii de matematica un model de BORDEROU DE CORECTARE.

Potrivit calendarului de organizare si desfasurare a Tezelor Nationale, in data de 13 Mai 2009 elevii vor sustine teza la Matematica.

La aceasta proba participa elevii din clasele a VII-a si a VIII-a.

Extragerea variantei de subiecte din cele 10 posibile este programata la ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de Organizare.catel

In intervalul orar imediat urmator centrele de comunicare vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30.

Durata fiecarei teze nationale este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.

Evaluarea in sesiunile de teze nationale din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (care va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza. Durata activitatii de evaluare este de maximum 3 zile pentru fiecare scoala, inclusiv ziua in care s-a sustinut proba, iar in centrele de evaluare, de cel mult 4 zile.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, in prima ora de clasa dupa primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele si rezultatele obtinute la acestea. in urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant.

Contestatia, semnata de elev si de parinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de invatamant, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaboreaza in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar si se posteaza dupa desfasurarea probei.

Calendarul Probelor Tezelor Nationale 2009 - Semestrul al II - lea:

- 13 mai 2009 - Matematica

- 21 mai 2009 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a)

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame