Sanctiuni pentru profesorii care aduna bani de protocol la bacalaureat


Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, miercuri, ca toti profesorii care vor fi depistati ca strang bani de la elevi pentru protocol la examenul de bacalaureat vor fi sanctionati.

"O sa trimitem un control in scoli si o sa-i sanctionam fara niciun fel de rezerve pe profesorii care se implica in asemenea demersuri, pentru ca fac o imagine teribil de negativa sistemului de invatamant. Exista un ordin de ministru care le interzice sa faca acest lucru", a declarat Andronescu, la Realitatea FM.

Mai multi elevi declara ca in scolile lor a inceput deja colectarea de bani destinati protocolului pentru bacalaureat, sumele variind intre 50 si 100 de lei de persoana.

Din banii astfel stransi ar urma sa fie cumparate fursecuri, apa si sucuri pentru supraveghetorii din timpul examenului.facultate

Alti elevi au afirmat, insa, chiar pe forumul de pe site-ul Ministerului Educatiei, ca o parte a banilor ar avea ca scop micsorarea vigilentei supraveghetorilor.

Reprezentantii parintilor spun ca sunt de acord cu strangerea banilor pentru de protocol, cu conditia ca banii sa fie destinati exclusiv in acest scop.

"Noi nu suntem impotriva banilor de protocol. Este vorba de ospitalitatea scolii, trebuie sa se stranga niste bani, 50-100 de lei, pentru o cafea, o sticla de apa pentru profesori. Uitati-va la sedintele de guvern, ca si acolo au un suc si un fursec pe masa.

In plus, daca un copil se simte rau, e nevoie de o lamaie, de ceva dulce sa-si revina", spune presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna.

Parintii mai spun ca, din moment ce nu exista alte fonduri pentru rezolvarea problemei protocolului, colectarea banilor de la elevi ar fi singura solutie la indemana.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame