Oferta de tabere de vara pentru tineri


Ministerul Tineretului si Sportului a prezentat, astazi, oferta de tabere de vara pentru tineri

Ministerul Tineretului si Sportului a organizat, astazi, o conferinta de presa de prezentare a ofertei de tabere de vara, puse la dispozitia tinerilor din tara si din diaspora, la care a participat si ministrul Monica Iacob Ridzi.

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a precizat ca exista 65.000 de locuri în locatiile proprii pentru toate tipurile de tabere, din care aproximativ 25.000 de locuri sunt gratuite.

copii micaTaberele organizate de M.T.S. se împart în urmatoarele categorii:

Tabere tematice - tinerii platesc cazarea si masa, iar MTS, prin DJT-uri, pune la dispozitie animatia/modulele de educatie nonformala: total 29 de tabere tematice pentru vacanta de vara, în 16 judete. Tipuri de programe: speologie, fotografie, arta, ecologie, jurnalism, etnografie si folclor, cercetasi, limbi straine, turism, cultura, drumetie.

Tabere nationale - MTS, prin DJT-uri, asigura cazarea, masa si animatia participantilor. Taberele au diferite teme, iar cei ce vor sa participe o pot face prin înscrierea pe baza unui eseu sau a unui album foto (depinde de profilul taberei): total 12 tabere nationale, în 11 judete. Tipuri de programe: speologie, fotografie, arta, ecologie, jurnalism, etnografie si folclor, cercetasi.

Tabere sociale - MTS plateste cazare, masa, transport (buget limitat): total 8.000 de locuri. Tabere pentru tinerii din diaspora: total 2000 de locuri, alocate prin Departamentul Românilor de Pretutindeni. M.T.S. asigura cazare si masa.

Transportul pe teritoriul României este asigurat din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Din cele 2000 de locuri, cele mai multe au fost alocate astfel: 680 pentru Republica Moldova, 320 pentru Ucraina, 200 pentru Serbia, 120 pentru Ungaria, 160 pentru Bulgaria, 40 pentru Albania/Macedonia si 80 pentru Italia.

Cea de-a doua tema abordata în timpul conferintei, a fost legata de activitatile promovate de Directia Generala Programe pentru Studenti. Ministrul a precizat ca sprijina organizatiile studentesti legal constituite sa desfasoare activitati studentesti sau în folosul studentilor. Suma alocata în acest an programelor pentru studenti este de 530.000 lei. Finantarea maxima care poate fi solicitata este de 9.000 de lei, iar un ONG studentesc poate depune maxim trei proiecte.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame