Bac-ul ar putea fi supravegheat de politisti si militari


EDU CER: Bac-ul sa fie supravegheat de politisti si militari

Asociatia EDU CER propune o serie de masuri menite sa asigure corectitudinea examenului de Bacalaureat. Prima dintre acestea se refera la dublarea profesorului supraveghetor, în salile pentru probele scrise, cu persoane din afara sistemului, din societatea civila, din structurile Ministerului de Interne, Apararii Nationale, Justitie.

“La fel se procedeaza în Franta, unde Garda Nationala supravegheaza elevii la bacalaureat. În plus, se realizeaza economii, deoarece se platesc doar profesorii supraveghetori, aflati în concediu de odihna”, îsi argumenteaza opinia presedintele EDU CER, Stefan Vlaston.

PhotobucketO alta propunere vizeaza înfiintarea functiei de asistent observator, în comisiile de examen si evaluare, tot din structurile MAI, MApN, MJ, cu acces la toate activitatile comisiilor.

Pentru o mai buna secretizare a subiectelor, EDU CER propune codificarea variantelor de subiecte, pe CD-uri parolate, trimise în centrele de examen, “astfel încât variantele trase la sorti sa nu mai coincida, ca numerotare, cu variantele afisate pe internet si în cartile cu rezolvari”.

În vederea depistarii fraudelor, vor fi recorectate 20 la suta dintre lucrarile scrise, în alte judete decât cele în care s-au sustinut. Iar daca se vor descoperi nereguli, cei vinovati vor fi destituiti din învatamânt. Daca se stabileste o diferenta mai mare de doua puncte, echipele de corectori urmeaza sa fie cercetate penal, în viziunea EDU CER.

“Aceste masuri suplimentare nu afecteaza numarul si continutul probelor de examen, pregatirea elevilor, ci doar organizarea examenului si se pot stabili prin ordin de ministru, în cazul primelor doua”, mai sustine profesorul Vlaston.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame