Sase medalii la Balcaniada de Matematica pentru Juniori


România a obtinut sase medalii (doua de aur si patru de argint) la a XIII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, desfasurata în Bosnia-Hertegovina, la Sarajevo, în perioada 25 - 30 iunie 2009.

Dan Danaila, elev în clasa a VIII-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri" din Galati, si Omer Cerrahoglu, elev în clasa a VII-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu" din Baia Mare, au cucerit medaliile de aur. Ambii elevi au fost laureati si la editia precedenta: Dan Danaila cu argint, iar Omer Cerrahoglu cu aur.

PhotobucketMedaliile de argint au revenit urmatorilor elevi: Lucia Stefana Anita (clasa a VIII-a/Colegiul National „C. Negruzzi" din Iasi), Monica Foszto (clasa a VIII-a/Colegiul National din Iasi), Petru Constantinescu (clasa a VIII-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti) si Florin Mihai Barbu (clasa a VIII-a/Scoala „Nicolae Titulescu" din Caracal).

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanica. În acest an, au participat 86 de competitori din 14 tari (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia si Turcia). Azerbadjan, Kazahstan si Tadjikistan au avut statut de invitat.

Lotul României a fost compus din sase elevi si a obtinut locul întâi în clasamentul neoficial pe natiuni. Elevii români se întorc în tara, marti, 30 iunie, ora 18.30, pe Aeroportul International „Henri Coanda".

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame