Sase medalii, dintre care doua de aur, la Olimpiada Internationala de Matematica


Olimpicii români au cucerit sase medalii - doua de aur, doua de argint si doua de bronz - la a 50-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata la Bremen, în perioada 13-23 iulie 2009.

Câstigatoare a unei medalii de argint la editia precedenta, Madalina Elena Persu (absolventa a clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) a obtinut în acest an medalia de aur. Aceeasi performanta a reusit-o si Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Performanta lui Omer Cerrahoglu este cu atât mai importanta, cu cât a fost obtinuta la o vârsta precoce pentru aceasta compettie - 14 ani, în conditiile în care majoritatea participantilor la concursurile de seniori au 18-19 ani.

catelMedaliile de argint au intrat în posesia lui Andrei Deneanu si Francisc Bozgan, ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, în timp ce medaliile de bronz au ajuns la Tudor Padurariu (Colegiul National „Grigore Moisil" din Onesti), respectiv Marius Tiba (Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Concursul din acest an a reunit peste 600 de concurenti din 104 de tari. În ierarhia neoficiala pe natiuni, tara noastra a ocupat locul 3 în Europa. Fiind o editie jubiliara, România, în calitate tara initiatoare a acestei olimpiade în 1959, a avut onoarea de a conduce, în cadrul ceremoniei de deschidere, defilarea delegatiilor. Tinerii matematicieni români se întorc miercuri, 22 iulie, ora 12.20, pe Aeroportul International „Henri Coanda".

Puteti descarca subiectele AICI

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame