FSLI: Traian Basescu îi foloseste pe profesori în jocurile politice


Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI) raspunde atacurilor lansate de presedintele Traian Basescu. Sindicalistii sustin ca seful statului încearca sa foloseasca profesorii în jocurile politice. Acestia vor reforma în Educatie si îi cer lui Traian Basescu sa alega între voturi si calitatea învatamântului.

Photobucket"Inconsecventa si duplicitatea manifestate de seful statului sunt evidente. Pe de o parte, afirma ca scoala româneasca "scoate tâmpiti", iar pe de alta parte, nu-i convine daca se încearca sa se faca ordine în învatamântul superior, începând cu cel privat. Presedintele României trebuie sa se hotarasca: ori vrea cresterea calitatii în învatamântul românesc, ori vrea voturi", a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Reactia sindicatelor vine dupa ce Traian Basescu a declarat, în urma cu doua zile, ca se încearca discreditarea învatamântului privat. "Este o lupta între cei care vor sa diminueze învatamântul privat, pentru ca pâinea si cutitul se afla în mâna celor de la stat, sindicate si oameni politici. Se pare ca s-a luat decizia sa se dea satisfactie sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat. M-as bucura ca Guvernul sa ia taurul de coarne", a precizat Traian Basescu.

Declaratia presedintelui a fost facuta în contextul scandalului diplomelor false de la Spiru Haret.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame