NOTE TOT MAI MARI PENTRU STUDENTI TOT MAI SLABI


Admiterea s-a incheiat deja pentru multe facultati din tara. Surprinzator pentru multi, notele mari abunda, desi cei mai multi profesori sustin ca generatia actuala este cu mult ma slaba decat generatiile din anii trecuti.

Mediile de admitere la facultate au intrecut toate asteptarile: ultima medie nu coboara sub 9,50 pentru admisii la universitatile de stat din Romania.

La Facultatea de Litere a Universitatii din Iasi de exemplu, ultima medie de admitere la buget a fost 9,91.

facultateMedii la fel de mari au avut si admisii de la Universitatea Bucuresti sau Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Din pacate insa, profesorii se plang de faptul ca aceste note mari nu au o baza reala, calitatea studentilor fiind de fapt mult mai slaba decat in anii trecuti.

„La Facultatea de Chimie, la care predau eu, de exemplu, ultima medie in acest an e 9,31, ceea ce m-a surprins foarte tare. Asta pentru ca in ultimii ani am avut neplacerea sa constat ca unii studenti nu aveau cunostintele de baza in chimie“, a declarat profesor Dana Marinescu, prorector la Universitatea Bucuresti pentru ziarul Cotidianul.

Profesorii universitari considera ca aceasta situatie se datoreaza faptului ca multe facultati organizeaza acum admiterea pe baza concursului de dosare, unde ponderea notelor obtinute la bac si cele din liceu cantaresc greu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame