Declaratia lui Marius Nistor cu privire la reducerile de personal din invatamant


Marius Nistor: Suplinitorii necalificati nu pot fi redusi în totalitate, mediul rural se bazeaza pe ei

Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, a declarat astazi ca ar fi imposibil ca suplinitorii necalificati sa fie redusi în totalitate, întrucât în mediul rural se apeleaza la serviciile lor, personalul calificat nevrând sa vina pe acele posturi.

"I-am atras atentia doamnei Andronescu ca se va redeclansa conflictul de munca, dat fiind faptul ca vor fi afectati colegii nostri. Domna ministru a luat legatura cu reprezantantii învatamântului preuniversitar si a cerut sa li se transmita inspectorilor generali ca orice reducere trebuie sa se faca în limitele rationale, fara încalcarea legislatiei în vigoare", a declarat presedintele.

"Ministerul are dreptate când merge pe idea ca cu 45 de elevi nu poti forma trei clase, ci ca poti comasa astfel încât sa ai doua clase. Dar, conditia de baza este urmatoarea: acele doua clase sa nu depaseasca efectivele maximale de 30 de elevi pe clasa", a mai spus Nistor.

Ecaterina Andronescu a declarat astazi ca intentia Ministerului Educatiei este sa ocupe posturile vacante cu profesori titulari si nu cu suplinitori necalificati, pentru cresterea calitatii sistemului de învatamânt. Andronescu a asigurat ca nu vor fi afectati în niciun fel titularii.

Cele trei federatii din învatamântul preuniversitar sustin ca, printr-o nota interna, Ministerul determina inspectoratele sa faca reduceri de personal. Sindicalistii avanseaza si un numar: 20.000.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame