20.000 de oameni vor fi dati afara din Educatie


Reprezentantii sindicatelor din invatamant acuza Ministerul Educatiei si Cercetarii ca incalca acordul semnat in mai cu sindicatele, dand ordin sa se disponibilizeze 4% din personalul din scoli, inclusiv profesori.

La nivelul intregii tari, in invatamantul preuniversitar se vor reduce aproximativ 20.000 de posturi, atat de predare (didactice), cat si auxiliare sau nedidactice, informeaza Gandul.

"Este inadmisibil ceea ce a facut ministerul. Practic, se vor reduce de la minimum 50 de posturi pe un judet pana la 1.200 la nivelul Capitalei", a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret".

PhotobucketNemultumirea sindicalistilor este cu atat mai mare cu cat acestia n-au fost consultati si nici informati.

Directorul Directiei Performanta in Cariera Didactica Corina Marin a incercat ne explice faptul ca "in fiecare an noi am transmis numarul de posturi catre inspectoratele scolare, iar anul acesta, la nivelul intregii tari, este vorba despre o reducere cu 4% a numarului total de posturi."

Ea n-a putut insa sa detalieze despre ce posturi este de fapt vorba: didactice sau nedidactice si nici cate posturi vor fi de la 1 septembrie.

In replica, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, infirma faptul ca numarul posturilor din invatamant ar urma sa fie redus cu 4%, precizand ca reducerile de personal vor viza doar suplinitorii necalificati.

"Ne dorim ca la clase sa predea doar profesori pregatiti si sa reducem, pe cat posibil, numarul de suplinitori necalificati. Astfel spus, daca intr-o scoala sunt trei clase de 15 elevi si avem nevoie de suplinitori, facem doua clase de cate douazeci si ceva de elevi, la care sa predea profesori calificati", a explicat Andronescu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame