Scrisoare adresata de catre Presedintele si Rectorul Universitatii Spiru Haret studentilor si absolventilor


Dragi studenti si absolventi ai Universitatii Spiru Haret,

        Am asistat împreuna, în ultimele saptamâni, la o campanie de denigrare si abuzuri din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, demers orchestrat partinitor de catre doamna ministru Ecaterina Andronescu.
Ne-am manifestat pe toate caile posibile, atât juridic, cât si mediatic, profunda indignare si regretul fata de o astfel de abordare lipsita de orice fel de sens sau obiectivitate.
Universitatea Spiru Haret este o institutie de prestigiu, recunoscuta ca atare atât pe plan national cât si international. De partea noastra, în conflictul artificial creat de ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, stau deciziile judecatoresti favorabile Universitatii, date de mai multe instante din România.

Stimati studenti si absolventi,
 

        Dreptatea este de partea dumneavoastra si a Universitatii Spiru Haret. Este important, în acest moment, sa stiti acest lucru. Si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii o stie însa, în acest moment, îi vine greu sa accepte public acest lucru. Diplomele absolventilor sunt perfect valabile si nu pot fi anulate.
Precizam ca din punct de vedere juridic, diplomele sunt acte administrative, emise pe baza legii si în aplicarea legii, fiind supuse regimului juridic reglementat prim Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.
Din aceasta cauza, diplomele nu pot fi anulate decât individual si în conditiile acestei legi, exclusiv de catre instantele de contencios administrativ competente.
Pe studentii Universitatii Spiru Haret îi asiguram ca sunt în legalitate, formele de învatamânt fiind organizate în conformitate cu prevederile art. 60(1) din Legea învatamântului nr. 84/1995, republicata, care precizeaza: „Activitatea didactica se poate organiza în urmatoarele forme: de zi, seral, cu frecventa redusa si la distanta. Formele de învatamânt seral, cu frecventa redusa si la distanta pot fi organizate de institutiile de învatamânt superior care au cursuri de zi”, iar art. 60(3) stabileste : „Diplomele si certificatele de studii eliberate de institutiile de învatamânt superior, în conditiile legii, pentru aceeasi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de învatamânt absolvita”.
Avem de partea noastra hotarârile judecatoresti. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii ignora, în acest moment, deciziile instantei.
Dumneavoastra si noi stim cât de mult ati muncit pentru a va asigura o instruire universitara, pentru a va pregati în specializarea pentru care ati optat. Si stim cât de serioase sunt examenele la facultatile pe care le urmati. Cei care afirma contrariul o fac fie din reavointa, fie pentru a dezinforma.
În cazul în care cadeti victima unor abuzuri din partea angajatorilor dumneavoastra, actuali sau potentiali, trebuie sa stiti ca drepturile pe care le aveti, în calitate de absolventi ai Universitatii Spiru Haret, nu pot fi anulate de ministrul educatiei sau nesocotite prin deciziile manageriale arbitrare. Noi stim care va sunt drepturile si vrem sa fiti si dumneavoastra constienti de ele.
Pentru întrebari sau lamuriri, ne puteti scrie la urmatoarele adrese de e-mail:

•        întreaba.ush@spiruharet.ro
•        raspunsuri.ush@spiruharet.ro
•        lamuriri.ush@spiruharet.ro
•        legal.ush@spiruharet.ro

si va rugam sa accesati site-ul nostru www.spiruharet.ro

Presedintele si Rectorul Universitatii Spiru Haret
Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame