Universitati americane ofera cursuri gratuite pe internet


Universitati americane de prestigiu, precum Harvard si Princeton, ofera cursuri gratuite pe internet

Persoanele care vor sa învete lucruri noi pot apela la cursurile virtuale oferite, pe internet, de universitati de prestigiu din SUA precum Harvard, Berkley, Columbia si Princeton pe internet, potrivit AFP.

Chiar daca "studentilor" nu li se ofera, în final, diplome, cursurile sunt predate de profesionisti cunoscuti si nu costa nimic.

You Tube, cel mai mare site de vizionare si postare de clipuri video, a creat recent un canal special numit "You Tube EDU", pentru mai mult de 100 de universitati care propun cursuri gratuite pe diverse subiecte. Printre miile de clipuri video disponibile pe You Tube EDU, cele ale fizicianului Walter Lewin, de la prestigiosul Institut de Tehnologie Massachusetts, au fost vizionate de mii de ori. Universitati renumite, precum Harvard, Berkley, Columbia, Princeton, Stanford si Yale, posteaza clipuri video pe You Tube.

BerkleySpre exemplu, persoanele interesate de studii în medicina dentara pot apela la cele 426 de videoclipuri pe acest subiect, încarcate pe You Tube EDU de Scoala Dentara a Universitatii Michigan.

Potrivit unui studiu realizat în noiembrie 2008 de Sloan Consortium, în 2007, peste 3,9 milioane de studenti au urmat cel putin un curs online, ceea ce înseamna o crestere de 12% fata de anul trecut. Criza economica, cresterea somajului si pretul benzinei figureaza printre factorii care au contribuit la cresterea numarului de cursuri online.

Universitatile nu sunt singurele care propun aceste cursuri. Nature Education, o divizie a editorului britanic Nature Publishing Group, a lansat în ianuarie site-ul Scitable.com, specializat pe stiintele secolului XXI. "Obiectivul nostru este de a creste nivelul de cunoastere stiintifica în rândul populatiei", explica Vikram Savkar, responsabil al publicatiei. Site-ul are utilizatori din 85 de tari.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame