MEC a revizuit programa pentru clasele V-VIII


Secretarul de Stat pentru învatamântul preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, a anuntat astazi într-o conferinta de presa ca începând din anul scolar 2008-2009, elevii de la clasele V-VIII, vor studia dupa o programa modificata.

La revizuirea programei au participat 1.259 de profesori din întreaga tara.

"Nu avem pretentia ca este cea mai buna revizuire. Nu avem pretentia ca nu se poate mai mult. Se poate mult mai mult, însa în timpul acesta extrem de scurt (n.r. 15 octombrie-15 mai) am încercat sa facem tot ceea ce este posibil pentru ca învatamântul românesc sa se bazeze în primul rând pe calitate si nu pe cantitate, sa ne apropiem cât mai mult de sistemul de învatamânt din Europa", a declarat Svetlana Preoteasa.

Revizuirile operate în cadrul programei sunt afisate pe site-ul curriculum2008.edu.ro, unde exista si tabelul comparat al programei vechi si al celei noi.

Urmatorul pas consta în aprobarea prin ordin de ministru al acestei programe pentru a putea fi aplicata de anul viitor.

Potrivit secretarului de stat, modificarile facute sunt în proportie de 30 la suta, desi în octombrie reprezentantii învatamântului anuntasera o medie de 70 la suta. "Timpul prea scurt nu ne-a permis sa ajungem la media pe care ne-o doream", a explicat Preoteasa.

Cea mai spectaculoasa modificare a fost facuta la disciplina Religie, în sensul ca programa a fost modificata pentru întreg ciclul preuniversitar.

De asemenea, Preoteasa a tinut sa sublinieze faptul ca aceasta programa se va aplica pentru elevii care sunt în prezent în clasa a VI-a, si nu pentru cei care sunt în clasa a VII-a, întrucât la anul vor avea de sustinut tezele cu subiect unic si prin urmare nu trebuie perturbati cu o alta programa.

În continuare, secretarul de stat a mai spus ca începând din toamna se va începe sa se lucreze lucrarile si la modificarea programei de la clasele IX-XII.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame