Boc a revocat ordinul privind numirea directorilor de scoli


Boc a revocat ordinul privind numirea directorilor de scoli emis de Ecaterina Andronescu

Prima decizie a premierului Emil Boc ca ministru interimar al Educatiei a fost sa revoce ordinul emis de Ecaterina Andronescu prin care directorii de scoli erau numiti prin ordin al ministrului.

Ordinul emis de Ecaterina Andronescu a nascut dispute în interiorul coalitiei, dar si în rândurile propriului partid-PSD, care i-a reprosat ca le-a dat ocazia democrat-liberalilor sa îi atace pe social-democrati. Inclusiv liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa renunte la acest ordin.

catelLa 21 septembrie, premierul Emil Boc declara, la finalul sedintei coalitiei, ca îsi mentine decizia privind remanierea ministrului Educatiei în cazul în care aceasta nu va renunta la ordinul privind numirea directorilor de scoli si ca "a mai discutat de atâtea ori" cu Ecaterina Andronescu pe acest subiect. "Daca directorii de scoli vor fi schimbati din ordin al ministrului Educatiei, din acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educatiei. Acest ordin este contrar atât Legii educatiei nationale, pe care am promovat-o, cât si principiului descentralizarii, prin care lasam prerogativele la nivelul comunitatilor în vederea numirii directorilor de scoli", a afirmat Boc, dupa sedinta coalitiei, la care a participat si ministrul Ecaterina Andronescu.

În aceeasi zi, PSD a anuntat ca Ecaterina Andronescu va emite un alt ordin privind numirea directorilor de scoli, care sa fie în concordanta cu legea noua a educatiei nationale.

"Urmeaza sa se reglementeze în urmatoarea saptamâna pentru ca legea adoptata prin asumare nu a fost supusa unei motiuni de cenzura, legea va trebui sa intre în vigoare si vor intra noile reglementari. În consecinta, ministrul va emite un ordin modificat, va modifica ordinul pe care l-a trimis în teritoriu, repet, si care de fapt nu a creat efecte, el nu a fost aplicat, deci oarecum discutia s-a inflamat inutil", a declarat Duvaz, la finalul sedintei BPN al PSD. Potrivit ordinului emis, la 16 septembrie, de ministrul Educatiei, toti directorii si inspectorii scolari numiti cu delegatie de catre inspectoratele scolare vor fi înlocuiti de persoane numite direct de minister.

"Începând de la data intrarii în vigoare a prezentului ordin, înceteaza toate detasarile în interesul învatamântului pentru functiile de conducere în unitatile de învatamânt preuniversitar de stat, si pentru functiile de îndrumare si control din inspectoratele scolare dispuse pentru anul 2009-2010 prin decizie a inspectorului scolar general. Pe aceeasi data se abroga si prevederile legale care abilitau inspectorii scolari generali de a face detasari în interesul învatamântului pentru functiile de conducere, de îndrumare si control", se arata în ordinul emis de catre Ecaterina Andronescu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame