Noul CALENDAR al Bacalaureatului 2010 dictat de Emil Boc


Emil Boc a schimbat zilele probelor de la bacalaureat. VEZI NOUL CALENDAR

Ministrul interimar al Educatiei, Emil Boc, a anuntat calendarul probelor de verificare a competentelor din cadrul bacalaureatului, acestea urmând sa fie sustinute mai târziu decât la datele anuntate anterior de minister.

"Ar fi fost ideal ca aceste probe sa fi putut fi sustinute si în aceasta toamna, cum probabil se va întâmpla anul viitor. Acum, însa, pentru ca s-a facut trecerea la sistemul axat pe competente, este necesar un interval de timp pentru pregatirea modelelor de subiecte, pentru afisarea lor pe site si pentru realizarea unor simulari, astfel încât copiii sa stie la ce sa se astepte. De aceea, am realizat un calendar putin mai relaxat, pentru a avea acces la informatie, pe de o parte, dar si la o simulare, pe de alta parte", a explicat Boc.

PhotobucketAstfel, proba de verificare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna va fi sustinuta în intervalul 15-17 februarie, în loc de 11-13 ianuarie, cum anuntase ministerul pe 30 septembrie.

"În cadrul acestei probe de evaluare care se va solda cu un certificat si care va masura competenta de comunicare orala în limba româna va urmari calitatea gramaticala, acea capacitate de a vorbi corect în limba româna, calitatea stilistica, nivelul continutuli, precum si comportamentul verbal si nonverbal al elevului în actul de comunicare", a explicat ministrul interimar al Educatiei.

Dupa verificarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, va avea loc si proba orala de limba materna, pentru elevii care au învatat în alta limba decât româna, la un liceu specializat în acest sens.

Proba de verificare a competentelor digitale va fi sustinuta între 19 si 29 aprilie, în loc de 18-19 ianuarie. Fiecare subiect de la aceasta proba va cuprinde 25-30 de întrebari despre utilizarea computerului si organizarea fisierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentari, baze de date si mijloace moderne de comunicare, respectiv internet. " Ceea ce vor avea de evaluat profesorii se va baza pe ceea ce elevii au studiat la Tehnologia informatiei si a comunicatiilor în clasa a IX-a si a X-a", a precizat Boc.

Proba de verificare a competentelor în limba moderna va fi sustinuta în intervalul 31 mai - 4 iunie, în loc de 19-22 aprilie. Modelele de subiecte si grilele de evaluare vor fi elaborate pâna pe 30 octombrie si vor fi afisate pe site-ul ministerului.

"Aceste probe nu se finalizeaza cu o nota, ele se finalizeaza cu un calificativ, proba se considera trecuta indiferent de calificativul pe care îl obtii, numai ca daca nu ai dat aceasta proba, nu poti sa ajungi la examenul final de la sfârsitul lunii iunie", a mai spus ministrul interimar al Educatiei.

Probele scrise ale bacalaureatului vor avea loc în zilele de 28, 29, 30 iunie si 2 iulie.

Descarca de AICI noul calendar al examenului de bacalaureat 2010.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame