Basescu: dascalii vor accepta legea educatiei nationale.


Basescu: Sistemul educational românesc este ineficient si nu da nicio speranta României

Presedintele Traian Basescu a afirmat, la Iasi, ca sistemul educational românesc este ineficient si nu da nicio speranta României, subliniind, în acelasi timp, ca reformarea acestuia se va face prin aplicarea legii educatiei nationale.

PhotobucketPresedintele Traian Basescu a afirmat, la Iasi, ca sistemul educational românesc este ineficient si nu da nicio speranta României, subliniind, în acelasi timp, ca reformarea acestuia se va face prin aplicarea legii educatiei nationale.

"În momentul de fata, România nu mai are un sistem de educatie eficient. (...) Sistemul de educatie românesc este bazat pe memorare, pe tinut minte ce am învatat la scoala. Ori, pentru a fi un sistem competitiv, trebuie un sistem care sa genereze competente, capacitatea de a face ceva indiferent de scoala sau nivelul terminat", a declarat Traian Basescu, la o întâlnire cu autoritati si personalitati din Iasi.

Seful statului a adaugat ca nicio tara nu poate fi prospera daca nu produce competenta.

Potrivit presedintelui, evaluarile externe si interne, din ultimii trei ani, ale sistemului educational din România, au confirmat ideea ca tara noastra are "un sistem de educatie care nu da nicio speranta României".

"Nu va fi usor (schimbarea sistemului de educatie - n.red.) pentru ca odata cu transformarea interna a sistemului românesc de educatie se produce si translatia catre administratia locala. Si aici este una din cheile succesului reformei în educatie. În primul rând, s-a vizat depolitizarea scolii. În acelasi timp, obiectivul major a fost apropierea scolii de comunitate - sistemul de conducere a scolii devine un sistem în parteneriat cu administratia locala", a spus Traian Basescu.

Presedintele tarii a mai spus ca, în ciuda dezamagirilor din ultimii 20 de ani, dascalii vor accepta legea educatiei nationale.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame