Directorii obligati sa vina la scoala, dar vor avea zile libere platite in 2010


Profesorii primesc zile libere platite în 2010, daca vin la scoala în perioada concediului fara plata

Cadrele didactice vor intra în concediu fara plata pe 30 noiembrie, dar si în perioada 14-18 decembrie. Directorii unitatilor de învatamânt vor fi însa obligati sa vina la scoala, chiar si în aceste zile.

Profesorii îsi pot recupera banii pentru zilele de concediu fortat, în 2010, anunta Ministerul Educatiei.

"Cadrele didactice care se vor prezenta la scoala în zilele de concediu fara plata vor avea posibilitatea de a-si lua zile libere în anul 2010, zile care vor fi platite'', a declarat pentru REALITATEA.NET, Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educatiei.

informareProfesorii nu vor avea foarte mult de munca nici cu recuperarea orelor pierdute pe perioada concediului

.

''Am ales zilele 14-18 decembrie, pentru ca în acest zile se fac de obicei recapitulari ale materiilor. Nu am vrut sa perturbam prea mult activitatea de predare. În felul acesta, le va fi mai usor profesorilor cu recuperarea orelor'', a mai spus secretarul de stat.

Cât priveste suprapunerea zilelor de concediu neplatit cu cele de înscriere la bacalaureat, reprezentantii MECI spun ca elevii nu vor fi afectati.

''Dirigintii vor putea face listele cu înscrisi înainte de a intra în concediu. În plus, directorii vor fi obligati sa vina la scoala pe perioada concediului'', a precizat secretarul de stat.

''Nu se va pune lacat pe scoli. Orice scoala are obligatia de a asigura continuitatea activitatilor publice, ceea ce înseamna ca directorul si secretariatul vor fi acolo. Deci se poate organiza în asa fel încât copiii sa se poata înscrie normal, sa-si aduca documentele si sa se poata înscrie linistiti la bacalaureat'', a declarat pentru REALITATEA.NET Inspectorul Scolar General, Cristian Alexandrescu.

Perioada în care vor fi recuperate aceste ore va fi aleasa de fiecare scoala în parte. Începând cu data de 3 ianuarie 2010 fiecare scoala îsi va alcatui programul propriu de recuperare.

"Legea spune foarte clar, decizia în privinta cheltuielilor bugetare o ia conducatorul unitatii , asta înseamna ca fiecare director de scoala va stabili un program de recuperare", a precizat Cristian Alexandrescu.

Inspectoratele trebuie sa acorde zile libere fara plata în data de 30 noiembrie 2009, precum si în intervalul 14-18 decembrie 2009, în vederea diminuarii chetuielilor de personal prevazute pentru lunile noiembrie si decembrie 2009.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame