203 olimpici din clasa a XII-a îsi sustin bacalaureatul la Târgoviste


 Emotii mari pentru olimpicii României. Elevii care fac parte din loturile pentru olimpiadele scolare si competitiile sportive internationale au început, luni, sesiunea speciala a examenului de bacalaureat.

La sesiunea de la Colegiul National "Ienachita Vacarescu" din Târgoviste s-au prezentat 203 absolventi de clasa a XII-a. Tinerii au fost selectionati în vederea formarii loturilor care vor reprezenta România la olimpiadele internationale si la competiile sportive internationale. Prima proba a fost cea orala la limba si literatura româna.

La Târgoviste s-au prezentat 203 elevi înscrisi la sesiunea speciala. Dintre acestia, 62 vor participa la olimpiadele scolare, iar ceilalti 141 sunt componenti ai loturilor olimpice care vor participa la Jocurile de la Beijing. Emotiile de la prima proba, la limba si literatura româna, au fost pe masura examenului pe care l-au sustinut olimpicii nostri.

Pentru a le da posibilitatea acestor elevi sa se pregateasca pentru competitiile la care vor participa în aceasta vara, Ministerul Educatiei a ales aceasta varianta de a decala examenul de balaureat.

Olimpicii vor da astazi examen la proba orala la limba straina, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 29 mai. Inspectoratul Scolar din Dâmbovita si Ministerul Educatiei au asigurat cazarea elevilor la aceasta sesiune a bacalaureatului.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame