Bac 2010: Simulare la proba de calculatoare pe 20 ianuarie


La scurt timp dupa vacanta de iarna, pe 20 ianuarie, elevii de clasa a XII-a vor simula proba de calculatoare.

PhotobucketEste vorba de o noua proba care se va da la Bacalaureat, elevii de clasa a douasprezecea trebuind sa demonstreze ca stiu sa utilizeze calculatorul. In urma acestei probe, ei vor primi un certificat de competente recunoscut in tarile Uniunii Europene.

La proba care va avea loc peste trei saptamani, liceenii vor trebui sa demonstreze ca stiu sa foloseasca Internetul, dar si softurile pentru redactare si calcul instalate pe un computer, conform Realitatea Tv.

Simularea va incepe la ora 12:30, cand elevii intra in laboratoarele de informatica si vor verifica daca au pe desktop un fisier numit Examen. La ora 13:00 fiecare elev primeste subiectul tiparit si foaia tipizata pentru completarea raspunsurilor.

Elevii vor avea acces la Internet doar in primele 30 de minute, timp in care vor putea rezolva doar subiectele pentru care trebuie sa acceseze diferite pagini de Internet sau sa caute pe Google sau Yahoo. Timpul efectiv de lucru este de 90 de minute.

Daca in luna ianurie se va face doar o simulare, testarea competentelor digitale se va sustine in perioada 19-29 aprilie.

Bacalaureatul va incepe insa pe pe 15 februarie,
cand liceenii vor da prima proba orala la limba romana, iar pe 31 mai vor da proba de limba strana.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame