Profesorii castiga in instanta majorarea salariilor cu 50%


O mie de profesori din Mures au castigat in instanta majorarea salariilor

Presedintele sindicatului "Spiru Haret" Mures, Ioan Sacarea, a declarat ca aproape 1.000 de cadre didactice din judet au castigat in instanta majorarile salariale de 50% prevazute de Legea 221/2008, privind cresterile salariale pentru personalul din invatamant.

Potrivit liderului sindical, alte 4..000 au procese pe aceeasi speta sunt pe rol, judetul fiind primul din tara care a recurs la instanta in perioada guvernarii Tariceanu.

Photobucket"Pana s-a balbait Tariceanu sa dea o ordonanta sa opreasca aplicarea legii au trecut sase luni - e vorba de octombrie 2008 - martie 2009. Am profitat de acest viciu sau de aceasta neatentie a lor pentru ca sa ii taxam, cum ei ne-au taxat, la un moment dat, ca se vor majora cu 50% salariile. Ne-am imbratisat acolo la Parlament, am aplaudat, am haulit, ne-am bucurat si, pana la urma, nu s-a intamplat nimic. Dar, totusi, pe aceasta baza noi am trimis in instanta pentru ca sa recuperam acea parte macar de sase luni cu privire la majorarea de 50%", a declarat Sacarea.

Liderul de sindicat sustine ca si daca se va face recurs impotriva sentintelor, acestea vor fi aplicate deoarece au titlu executoriu. "Procesul in prima instanta este cu titlu executoriu, nu stim daca a fost atacat cu recurs, dar este o punere in legalitate. Numai noi, Sindicatul "Spiru Haret" Targu Mures am incercat aceasta varianta si la nivel national am fost primii, deschizatori de drum. Si cred ca dupa noi si altii vor lua exemplu si vor incerca recuperarea banilor ce li se cuvin", a spus liderul sindical.

Circa 5.000 de profesori, educatori sau invatatori din Mures au cerut in instanta aplicarea legii privind majorarea salariala si exista 60 de sentinte in prima instanta pentru diferite unitati sindicale din gradinite si scoli, pentru aproximativ 1.000 de persoane, restul fiind pe rol.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame