Guvernul propune repartitie ca pe vremuri, in sistemul de invatamant


Guvernul a propus sindicalistilor, ca alternativa la disponibilizarea profesorilor, repartizarea lor pe posturi unde exista deficit de cadre, sustine liderul Alma Mater, Anton Hadar.

"Este si aceasta o masura. Guvernul se gandeste si la asta, chiar au spus chestia asta, daca intr-o comuna va fi dat afara un numar semnificativ de profesori, atunci pot fi repartizati in alta zona", a declarat liderul sindical, invitat in studioul Antenei 3.

energiaIntrebat daca va fi acceptata o asemenea masura, care ar reprezenta o repartitie ca in sistemul comunist, Hadar a raspuns: "Evident ca nu vom accepta".

Ordonanta de Urgenta 114/2009 ar urma sa duca la restructurarea a 15.000 de posturi din invatamantul preuniversitar, pentru reducerea cheltuielilor la buget, masura cu care profesorii nu sunt de acord.

Discutiile de aceasta saptamana dintre reprezentantii sindicali si cei de la Ministerul Educatiei nu au avut niciun rezultat concret. Sindicalistii nu doresc sa accepte disponibilizarile, spunand ca exista oricum un deficit de cadre in sistem.

Secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat in cursul acestei saptamani ca sindicatul sau s-a retras de la masa negocierilor si asteapta o interventie a ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame