Scolile raman inchise si maine 9 februarie 2010


Prescolarii si elevii din mai multe localitati din tara ramân acasa si mâine. Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor si  pentru data de 9 februarie. Scolile si gradinitele ramân închise mâine si în alte 12 judete din tara.

Cursurile în învatamântul preuniversitar vor fi suspendate si marti, în Capitala si judetele Buzau, Braila, Calarasi, Constanta, Dâmbovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova si Teleorman, din cauza vremii nefavorabile.

În judetele Braila, Galati, Teleorman, Ialomita, Ilfov si Prahova exista si unitati de învatamânt liceal în care nu se vor desfasura activitati didactice. De asemenea, în Galati, prefectura judetului a decis sa prelungeasca decizia de suspendare a cursurilor pâna miercuri, inclusiv.

catel''Ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile si în urma consultarii cu autoritatile locale, conducerea Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor numai pentru prescolarii si elevii din clasele I-VIII, pentru data de 9 februarie 2010. În cazul în care parintii vor aduce copiii prescolari la gradinite, acestia vor fi primiti si supravegheati de catre cadrele didactice conform programului normal'', a anuntat Inspectoratul Scolar Bucuresti.

„Vreau sa precizez ca este foarte importanta siguranta elevilor: sa nu mearga copiii în scoli care nu sunt încalzite, sa nu ne trezim ca unii copii sunt transportati cu microbuze, care apoi nu reusesc sa se miste din cauza zapezii sau ca avem copii care se deplaseaza în conditii meteorologice foarte dificile pentru ei”, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Astazi au fost închise scolile (clasele I-VIII)  si gradinitele din judetete Buzau, Calarasi, Dâmbovita, Dolj,  Giurgiu, Ilfov, Olt, Ialomita, Prahova, Teleorman, la care se adauga si Capitala. De asemenea, în judetul Arges au fost suspendate cursurile doar în anumite localitati, respectiv:  Slobozia, Stefan cel Mare, Bârla, Popesti, Recea, Izvorul, Ungheni si Mozaceni.

Ultima ora: în judetul Prahova cursurile scolare vor fi suspendate partial

08.02.2010


Ca urmare a remedierii sau deblocarii unor drumuri si cai de acces judetene, inspectorul scolar general al judetului Prahova a informat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca, marti, 9 februarie, în judetul Prahova, cursurile vor fi suspendate în 96 de scoli (47 de gradinite si 49 de scoli cu clasele I-VIII) din 17 localitati. Informarea a fost transmisa la ora 19.00.

În acest context, situatia judetelor în care, marti, 9 februarie, procesul instructiv-educativ pentru elevii din învatamântul prescolar si clasele I - VIII este întrerupt din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, are urmatoarea configuratie:

- cursuri suspendate partial: judetele Arges (o scoala), Buzau (56 de scoli), Constanta (2 scoli), Dâmbovita (8 scoli), Olt (4 scoli) si Prahova (96 de scoli)

- cursuri suspendate total: judetele Braila, Calarasi, Galati, Giurgiu, Ialomita, Teleorman, Ilfov si în municipiul Bucuresti.

În judetele Braila, Galati, Teleorman, Ialomita si Ilfov exista si unitati de învatamânt liceal în care nu se vor desfasura activitati didactice.

Conform reglementarilor în vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unitatii de învatamânt, la cererea directorului si cu aprobarea inspectorului scolar general sau la nivelul grupurilor de unitati din acelasi judet/municipiu Bucuresti, la cererea inspectorului scolar general, cu aprobarea Ministerului Educatiei. În ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare pâna la sfârsitul semestrului, respectiv al anului scolar. Aceste masuri se stabilesc prin decizie a directorului unitatii/unitatilor de învatamânt.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame