Elevii ameninta cu proteste


Elevii ameninta cu proteste în cazul blocarii bacaluareatului


Consiliul National al Elevilor din România dezaproba masurile prin care profesorii le îngradesc dreptul la educatie si considera ca decizia de a face greva a dascalilor reprezinta un santaj al sindicatelor în care elevii sunt folositi pentru rezolvarea problemelor salariale.
Reprezentantii Consiliului National al Elevilor spun ca încheierea situatiei scolare si sustinerea examenului de Bacalaureat reprezinta un proces firesc al actului educational la care elevii au dreptul în virtutea dreptului la educatie garantat prin Constitutie.


"Consideram ca santajul sindicatelor, cadrelor didactice, de a refuza participarea la examenul de Bacalaureat este un act josnic, iar elevii sunt folositi, fara acordul lor, ca masa de manipulare pentru rezolvarea unor probleme salariale", spun reprezentantii elevilor.

Elevii solicita ca organizatiile sindicale sa asigure numarul necesar de cadre didactice pentru desfasurarea probelor de bacalaureat si pentru repartizarea la liceu a absolventilor de clasa a VIII-a.

Consiliul National al Elevilor planuieste sa organizeze pe 1 iunie marsuri de protest în toata tara, prin care sa solicite respectarea dreptului la educatie.

Profesorii din întreaga tara vor intra în greva generala pe termen nelimitat începând din 31 mai, urmând sa boicoteze si examenele nationale, au hotarât birourile operative ale celor patru federatii sindicale din educatie - Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt, Federatia Sindicatelor din Învatamânt "Spiru Haret", Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationale "Alma Mater". Din 13 mai profesorii nu mai pun notele de evaluare în catalog.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame