De când va fi aplicata noua lege a educatiei?


Noua lege a educatiei, înca sub semnul întrebarii

De când va fi aplicata noua lege a educatiei? Parerile sunt împartite. Daca fostul ministru al Educatiei, Mircea Miclea, sustine ca anumite puncte pot fi aplicate indiferent de anul scolar, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, crede ca doar o OUG ar putea schimba termenul de aplicare a legii. 

Fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea a declarat ca indiferent de activitatea Comisiei de învatamânt a Senatului, anumite puncte ale noii legi a educatiei pot fi aplicate, chiar daca votarea se va face în septembrie.

"Unele lucruri se pot aplica indiferent de anul scolar. De exemplu, unele lucruri legate de descentralizare se pot aplica, chiar daca votarea va fi în septembrie. Stabilirea bugetului per elev si per prescolar se poate proiecta pentru bugetul din 2011", a declarat pentru REALITATEA.NET Mircea Miclea.
olimp2
El a mai spus ca articolele care se refera la restructurarea ciclului de studiu ar putea întârzia aplicarea legii. "Sunt unele masuri care se refera la curriculum sau la organizarea în unitatile de învatamânt, ce nu se pot aplica. Dar toate chestiunile referitoare la descentralizare sau la finantare se pot aplica", a adaugat Mircea Miclea.

În replica, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu, crede ca "nici macar articolele bune din lege nu vor putea fi aplicate". El a declarat ca singura varianta ar fi sa se dea o ordonanta de urgenta, care sa modifice anumite puncte din actuala lege.

"Domnul Miclea poate s-a referit la faptul ca anumite elemente din proiectul noii legi a educatiei ar putea fi aplicate pe parcurs. Însa este clar ca în anul scolar 2010-2011, se va merge dupa vechea lege. Singura varianta ar fi sa se dea o ordonanta de urgenta de modificare a unor elemente, care îi intereseaza pe ei, din actuala lege a educatiei", a declarat Constantin Ciosu.

"Pâna nu va trece de Parlament, noua lege a educatiei nu va putea fi aplicata. Din câte stiu eu, pe surse, presedintele Senatului Mircea Geoana, nu va face o sesiune speciala. Si astfel, legea va fi dezbatuta în sesiunea din toamna", a adaugat secretarul general al FEN.

Presedintele Comisiei de învatamânt a Senatului, democrat-liberalul Mihail Hardau, declara luni ca este "imposibil" ca Legea Educatiei sa fie finalizata pâna la sfârsitul sesiunii parlamentare.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame