Elevi cu media 3 au fost admisi la liceu, în acest an



Se poate intra la liceu cu orice medie. Chiar si sub cinci. Scolile profesionale si cele de ucenici au fost desfiintate, iar acum, chiar si elevii cu medii sub cinci pot intra la liceu. La Târgu Jiu, ultimul elev intrat la Grupul Scolar de Transporturi auto are media 3,67.

Romeo Berca locuieste în satul Cartiu, din comuna Turcinesti si provine dintr-o familie cu noua copii. Atât lui cât si parintilor înca nu le vine sa creada ca a fost admis la liceu.

Baiatul a fost admis la Grupul Scolar de Transporturi Auto "Traian Vuia" din Târgu-Jiu, la specializarea "Mecanica". Potrivit reprezentantilor liceului, situatia este normala dupa noile norme de admitere la liceu.

indisciplina"Înainte aveau posibilitatea sa mearga la scoala de arte si meserii sau la ucenici, acum nu mai exista nici ucenici nici arte si meserii, este normal ca el sa ocupe ceea ce ramâne liber pâna la media lui", spune Gabriela Stanciu, director adjunct Grup Scolar "Traian Vuia".

Anul trecut mediile de intrare la liceu, au fost în medie, cu un punct mai mari decât cele de anul acesta. Cu asa elevi în liceu, nici nu e de mirare ca rezultatele de la bacalaureat sunt dezastruoase. În Gorj, procentul de promovabilitate de anul acesta este sub 54%.

"Acesti copii stim prea bine ca au venit pe aceasta ruta, fara capacitate, fara sa fi promovat testele nationale si atunci e normal ca nivelul de pregatire sa fie mai redus", a declarat Camelia Bibere, inspector scolar.

În judetul Gorj, în total, 19 elevi au reusit sa intre la liceu, desi aveau medii sub cinci.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame