Fara frauda la Examenul de Titularizare 2010?!


Surpriza sau nu la Examenul de Titularizare 2010

O initiativa demna de a fi laudata a ministerului legata de titularizarea de anul acesta.
In primul rand a fost modificat calendarul  si metodologia de miscare de personal.
In al doilea rand procedura este una inovatoare.


In primul rand subiectele se fac la nivel national ceea ce cu siguranta e mult mai bine decat anul trecut.
Din datele si informatiile mele MECTS va edita pentru fiecare candidat inscris 10 autocolante cu un cod de bare unic pentru acesta.

Acestea vor fi inmanate fiecarui candidat la intrarea in sala de examen.
ziar
Pe prima pagina a foii de concurs candidatul isi va scrie numele si prenumele si o sa lipeasca autocolantul care nu o sa mai fie dezlipit nicioadata. Pe fiecare coala scrisa o sa fie lipit cate un autocolant. Cele nefolosite se predau la supraveghetor care o sa noteze doar numarul de pagini pe tabel.

Lucrarile se corecteaza in 11 judete in centrele de corectura.


Dupa corectare la nivel de fiecare judet se repartizeaza cate un cititor de bare si automat se afiseaza pe site nota fiecarui candidat.

In concluzie putem spune ca sunt multe elemente noi de securitate si corectitudine insa din pacate situatia generala a examenului de titularizare arata : 50000 de candidati pentru 55000 de posturi. Sunt discipline la care este concurenta si sunt discipline pentru care nu candideaza suficiente persoane.

Asta insemamna ca multe posturi nu o sa fie ocupate. De ce nu mai vine lumea catre sistemul de invatamant este clar. Lipsa motivatiei financiare, statutul dascalului in ultimii ani si multe altele duc la acest tragic rezultat.

Toate acestea vor duce in viitor catre o scaderea a calitatii in sistemul de invatamant si inclusiv o scadere a educatiei nationale

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame