Concedieri in Inspectoratele Scolare


25% dintre angajatii Ministerului Educatiei, concediati pâna la 1 septembrie

Ministerul Educatiei nu a terminat concedierile, cu toate ca pâna acum a taiat din schema 15.000 de posturi de profesori. Urmeaza sa dea afara si angajati din cele 41 de inspectorate scolare. Iar cele 41 de directii de tineret vor fi comasate cu cele de sport. În total, 25% dintre angajatii ministerului vor fi someri în luna august.

titularizareÎn prezent, în aparatul ministerului lucreza aproape 4.500 de oameni, din care cei mai multi sunt angajati în directiile judetene pentru tineret si sport, dar si în inspectorate. Aici, numarul inspectorilor scolari va fi raportat la numarul de profesori, la fel cum în primarii, numarul de angajati este calculat în functie de numarul de locuitori.

''Într-adevar reducerea de acum înainte va fi în jurul la 25%.  La ora actuala aproximativ jumatate din cei angajati în inspectorate se ocupa de procesul educational si jumatate de administrarea celeilalte jumatati. Aici se vor produce mutatii. Putem spune deja ca un numar semnificativ de functii de conducere vor disparea'', a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame