INVITATIE la Congresul AGIRo Constanta 27 -31 august


,,Bogati în lipsuri, în îndatoriri si în iubiri de mosie, apropiati-va de sufletele noastre, ridicati-le pâna unde poate vrednicia si constiinta voastra treaza. Asa Va vrem!’’ din cuvântul de întâmpinare la al V-lea congres învatatoresc din perioada interbelica.


Invitatie la Congresul Cadrelor Didactice- Constanta 27-31 august

În 1910 la Constanta avea loc al III-lea Congres al Asociatiei Generale a Învatatorilor din România. La exact 100 de ani, tot la Constanta, între 27-31 august 2010, invitam cadrele didactice din România sa participe la al XXXI-lea Congres al AGIRo si al Cadrelor Didactice Române de peste Hotare.

Orice învatator, educatoare sau profesor poate participa la acest forum care îsi propune dezbaterea problemelor educatiei, dezvoltarea profesionala prin cursurile de formare sustinute de personalitati din domeniul stiintelor educatiei si constituirea departamentelor si echipelor pentru diferitele proiecte educationale internationale/nationale/regionale.

congresLa precedentele congrese nu am refuzat niciun doritor (membru sau nu al AGIRo) chiar daca s-a ajuns si la peste 1300 participanti. Mai mult, anul acesta cadrele didactice pot fi însotite de famile, prieteni si elevi (care se întelege ca vor participa doar la programul de ,,dupa program”.

Contam pe prezenta unor înalti oficiali fiindca la editiile trecute nu au lipsit Presedintele Românie, Ministrul Educatiei, Presedintele Academiei Române, fosti ministri ai educatiei, parlamentari, europarlamentari, reprezentanti ai autoritatilor locale, personalitati ale vietii publice si din domeniul culturii, rectori, inspectori scolari, lideri sindicali. Nu vor lipsi nici anul acesta zeci de cadre didactice de etnie româna din Ungaria, Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc-Morava, Banatul Sârbesc care apara în comunitatile lor FRONTIERELE LIMBII ROMÂNE. Vom invita la congres si înalti demnitari din Republica Modova fiindca la Ministerul Justitiei din Chisinau împreuna cu colegii nostri am reusit sa obtinem acordul pentru înregistrarea acolo a ,, Asociatiei Generale a Învatatorilor din România –filiala Republica Moldova” – pas important pentru fireasca integrare culturala.

Deschiderea lucrarilor va avea loc în 28 august ora 10 la Teatrul ,,Oleg Danovski” din Constanta. În rest congresul se va desfasura în Eforie Sud, acolo unde AGIRo si Asociatia Învatatorilor si Institutorilor Constanteni au reusit sa gaseasca pentru participanti cazare la hotel si inclusiv trei mese pe zi la 55 lei/persoana/zi, dar si sali de conferinta în cadrul hotelului si la Liceul „Carmen Sylva". Invitatii sunt asteptati din seara zilei de 27 august, iar congresul se va încheia în 31 august dupa prânz. Cei care doresc un sejur de mai multe zile inainte sau dupa congres pot beneficia de aceleasi preturi atatea zile cate vor.

Pentru înscrieri scrieti la vioreldolha@yahoo.com sau sunati la 0723259290.

Cu deosebita consideratie,
Viorel Dolha
presedintele Asociatiei Generale a Învatatorilor din România

Toate amanuntele si formularul de inscriere le gasiti : AICI

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame