Bacalaureat 2010, sesiunea a doua: rezultate finale...


Bacalaureat 2010, sesiunea a doua: rezultate finale la proba de evaluare a competentelor de comunicare în limba româna

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfasurarea probei de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna (23-24 august) din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 2010. Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, la aceasta proba au participat 3.186 elevi (76,83%) dintr-un numar total de 4.147 înscrisi (961 candidati au absentat). Nu s-a înregistrat nici o eliminare din examen. Un numar semnificativ de participanti s-a consemnat în municipiul Bucuresti (498 elevi), respectiv judetele Suceava (329) si Constanta (204). Din totalul candidatilor evaluati (3.186), 813 (25,52%) elevi au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 1.499 (47,05%) au obtinut certificatul de utilizator avansat, iar 874 (27,43%) cel de utilizator experimentat.

PhotobucketPrecizam faptul ca rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, respectiv în limba materna, nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national. Nivelul de competenta lingvistica de comunicare orala în limba româna, respectiv în limba materna se stabileste de comun acord de catre cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat si cu grila cuprinsa în procedurile elaborate si transmise de CNEE.

Prima proba scrisa (limba si literatura româna) din sesiunea august-septembrie se va desfasura luni, 30 august.

Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc marti, 31 august, iar a probei obligatorii a profilului, miercuri, 1 septembrie. Ultima proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii va avea loc, vineri, 3 septembrie. În data de 5 septembrie vor fi afisate primele rezultate (pâna la ora 16.00) si vor fi depuse contestatii (16.00 - 20.00). Acestea vor fi solutionate în intervalul 7-8 septembrie, urmând ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc în data de 9 septembrie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame