Bucurestiul si Constanta, primele în topul liceelor din România VEZI CLASAMENTUL


Tipul liceelor a fost realizat de INTUITEXT si admitereliceu.ro dupa o metodologie stabilita împreuna cu directori mai multor licee din tara. S-au luat în considerare criterii relevante pentru performantele fiecarui liceu, precum media de admitere la liceu, mediile obtinute la examenul de Bacalaureat si prezenta elevilor la olimpiade.

Primele cinci licee la nivel national, luând în considerare media de admitere si cea obtinuta la Bacalaureat, sunt Colegiul National „Sfântul Sava” din Bucuresti, urmat de Colegiul National "Mircea Cel Batrân" din Constanta, Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta si Colegiul National „Carol I” din Craiova.

one wayÎn ceea ce priveste Capitala, primele trei licee din municipiul Bucuresti, dupa media de admitere si cea obtinuta la BAC, sunt Colegiul National „Sfântul Sava”, Colegiul National „Mihai Viteazul” si Colegiul National „Gheorghe Lazar”.

„Realizarea unui top realist al liceelor din România era necesara, data fiind dezbaterea recenta legata de rata de promovabilitate scazuta la examenele de bacaulareat de anul acesta. În acest fel, parintii, elevii si profesorii au la îndemâna un instrument util si exhaustiv pentru a evalua situatia liceelor din propriul oras si performantele acestora la nivel national”,  a declarat Mariuca Talpes, presedinte INTUITEXT.

Pe site-ul admitereliceu.ro poate fi vizualizat inclusiv topul liceelor la nivel national, luând în calcul prezenta si performantele fiecarui participant la concursuri de tip olimpiade.

Topul a fost realizat prin ponderea urmatoarelor medii: media de la admitere la liceu (50%), media de la BAC (30%) si media rezultatelor obtinute la olimpiade (20%).

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame