F S L I da in judecata Ministerul Educatiei


Peste 100.000 de cadre didactice vor sa dea în judecata Ministerul Educatiei

Cadrele didactice sunt nemultumite de reducerea cu 25% a salariilor, dar si de disponibilizarile din învatamânt.

Peste o suta de mii de salariati din învatamânt din toata tara, în majoritatea lor profesori, vor sa actioneze Ministerul Educatiei în instanta pentru reducerea indemnizatiei de concediu cu 25%, anunta Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt, printr-un comunicat.


PhotobucketPotrivit FSLI, modul în care ministerul va fi chemat în judecata va fi stabilit în cadrul sedintei Departamentului Juridic organizat în zilele de 7 si 8 septembrie în Bucuresti. În aceeasi sedinta, juristii vor pune la punct si procedura prin care va fi deschis procesul privind reorganizarea Caselor Corpului Didactic, Palatelor Copiilor si Cluburilor Sportive din întreaga tara.

"Noile organigrame din aceste institutii, stabilite în baza ordinului Ministerului Educatiei, au lasat fara locuri de munca angajati precum: soferi, secretare, femei de serviciu, fochisti sau portari", se arata în comunicatul FSLI.

FSLI a prezentat si o centralizare estimativa a numarului de membri de sindicat care va fi reprezentat în instanta, cei mai multi fiind din Suceava (9.911), Bucuresti (9.500), Bacau (8.000) sau Arges (7.500).

Guvernul a redus cu 25% indemnizatia de concediu acordata profesorilor începând cu 1 iulie, în conditiile în care sindicatele din educatie reclama ca aceasta taiere s-ar fi facut retroactiv, deoarece majoritatea dascalilor au intrat în vacanta înca de pe 15 iunie. Sindicalistii au facut solicitari catre scoli si Ministerul Educatiei ca aceste taieri sa nu se puna în aplicare, însa reprezentantii Ministerului Finantelor le-au transmis ca profesorii nu pot face exceptie, indemnizatia lor fiind redusa la fel ca la toate celelalte indemnizatii ale bugetarilor.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame