Elevii vor avea acces gratuit pe stadioane


Senatul a decis: elevii vor avea acces gratuit pe stadioane.
Topescu: Problema e ca asculta înjuraturi, obscenitati si risca sa fie si batuti

La intrarea în muzee si arene sportive scolarii vor beneficia de gratuitate. În cazul teatrului, filmului, operei si concertelor, tarifele pentru elevi vor fi reduse cu 75%

Toti elevii
din România, de la cei din clasa I, pâna la liceenii care se pregatesc de bacalaureat vor avea acces gratuit pe stadioane si în arenele sportive.

:) Este invitatia senatorilor din Comisia de Învatamânt, care au votat, miercuri, amendamentul la proiectul Legii Educatiei, ce prevede gratuitate scolarilor în cazul competitilor sportive. Cei drept, prevederea se va aplica mai întâi doar meciurilor la care participa echipa nationala, si a celor sustinute de cluburile universitare, ramânând de vazut daca si cluburile private vor accepta sa intre sub incidenta respectivului amendament.

"Ideea e foarte buna", crede Cristian Topescu, senatorul liberal atragând, totusi, atentia ca aplicarea amendamentului nu va fi chiar facila: "Unele cluburi au avut ideea de a rezerva locuri la peluza pentru copii. Problema e ca acestia nu au mai venit a doua oara pentru ca ascultau obscenitati si înjuraturi si riscau sa fie si batuti".

Senatorii nu s-au gândit însa doar la meciurile de fotbal, acordând gratuitate elevilor si la intrarea în muzee
.

De asemenea, scolarii vor beneficia de tarife reduse cu 75% la teatru, film, opera si concerte. "Aceasta decizie este un lcuru extrem de favorabil elevilor. Este un act ce îndeamna spre cultura si spre activitatile ce asigura sanatatea si competitia", a declarat si vicepresedintele Comisiei de învatamânt a Senatului, Ecaterina Andronescu. Votul acordat de senatori este decisiv, pentru ca prevederea sa îsi faca efecte fiind nevoie de aprobarea finala a Legii Educatiei în plenul senatului.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame